Sort te

Sort te

Hvad er sort te?

Sort te, en ældgammel klassiker, er en elsket drik over hele verden kendt for sin dybe smag og rige historie. Fremstillet af de fermenterede blade fra Camellia sinensis planten, sort te gennemgår en omhyggelig bearbejdningsproces, der resulterer i dens karakteristiske smag og aroma.

Sort te stammer fra de samme tebuske som grøn te og oolong te, forskellen ligger i bearbejdning som indebærer en fuld oxidativ proces. Efter plukning hviler tebladene og udsættes for ilt, hvilket starter oxidationsprocessen. Denne proces giver sort te dens karakteristiske mørke farve og dybe smag. Bearbejdningen kan variere fra region til region, hvilket fører til et bredt spektrum af smagsprofiler.

Sort te indeholder mest koffein af alle slags teer. Teen kan indeholde lige fra 25mg til 100 mg koffein, på baggrund af teen, trækketid og vandtemperatur. Ønsker man meget koffein, vil det kræve længere trækketid og høj vandtemperatur, hvorimod kortere trækketid og lavere temperatur, vil udvikle mindre koffein i teen.

VAKKAs Økologiske Sorte te har groet i Yunnan provinsen, som ligger i det sydvestlige Kina. Landskabet her har bølgende toppe med en gennemsnitlig højde på mere end 1000 meter. Landet er tæt skovklædt og det subtropiske klima gør jorden yderst frugtbar.

Smagsprofil

Sort te byder på en bred vifte af smagsoplevelser, der spænder fra kraftfulde og malagtige noter til mere subtile og blomsteragtige nuancer. Dens rigdom i smag kombineret med en subtil sødme og robust karakter gør sort te til en favorit blandt te-entusiaster. Den delikate aroma, der udfolder sig under brygningen, tilføjer en ekstra dimension til teens sensoriske oplevelse og forstærker dens appel.

Vores Økologiske Sorte te har en intens og jordagtig smag. En smag, der holder længe, helt uden at blive bitter. Aromaen er blød og varig

Sundhedsmæssige fordele

Ud over dens enestående smag tilbyder sort te også en række sundhedsmæssige fordele. Den er rig på polyfenoler og antioxidanter, der bidrager til at bekæmpe frie radikaler og styrke immunforsvaret. Sort te har vist sig at have positive virkninger på fordøjelsen, blodcirkulationen og hjertesundheden. Desuden har det også vist sig at have beroligende egenskaber og kan hjælpe med at reducere stress og forbedre mental klarhed.

Brygning

For at opnå den mest raffinerede smag, anbefaler vi, at du bruger ca. en teske te for hver halve liter vand. Start med at blødgøre teen ved at overhælde den med varmt, ikke-kogende vand. Lad den trække til bladene folder sig ud. Hæld derefter væsken fra. Tebladene er nu klar til brygning. 

Overhæld tebladene med kogt vand, der har en temperatur på 95-100 grader. Lad den herefter trække tre minutter for at få den helt unikke eftersmag. De samme teblade kan genbruges op til tre gange.

Tilbage til blog