Oolong te

Oolong te

Hvad er oolong te?

Oolong te, også kendt som wulong te, er en fortryllende tevariant med rødder i Kina og Taiwan. Fremstillet af de unge blade fra Camellia sinensis planten, gennemgår oolong te en delvis oxidativ proces, der giver den sin karakteristiske smag og aroma.

Oolong te er en mellemstadie mellem grøn te og sort te. Oolong teblade bliver omhyggeligt håndplukket og derefter behandlet gennem en kompleks proces, der involverer rulning, delvis oxidering og tørring. Denne delvise oxidation er afgørende for at skabe oolong te's unikke smagsprofil, der spænder fra blomstrende og frugtagtige noter til en mere robust og fyldig karakter.

VAKKAs økologiske oolong te dyrkes i Fujian i det østlige Kina i et bakket og frodigt landskab tæt på Det Østkinesiske Hav. Her er der subtropisk maritimt monsunklima, som har fire forskellige årstider og tilstrækkeligt nedbør.

Smagsprofil

Oolong te byder på en bred vifte af smagsoplevelser, fra de lette og delikate til de mere komplekse og fyldige varianter. Smagsnoterne kan omfatte alt fra blomsteragtige undertoner til frugtagtige og nøddeagtige nuancer, der gør oolong te til en ægte fornøjelse for sanserne. 

Vores Økologiske Oolong te har en varm, orange farve, og smagen er frisk og blød med en delikat aroma af orkidé.

Sundhedsmæssige fordele

Ud over sin fortryllende smag tilbyder oolong te også en række sundhedsmæssige fordele. Teens høje indhold af antioxidanter, herunder catechiner og polyfenoler, bidrager til at styrke immunforsvaret. Desuden har oolong te vist sig at hjælpe med at forbedre stofskiftet, fremme vægttab, reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme og forbedre fordøjelsen. Med et moderat indhold af koffein, giver teen også energi uden uønskede bivirkninger som andre mere koffeinholdige drikke kan have. 

Brygning og servering

For at opnå den mest raffinerede smag, anbefaler vi, at du bruger ca. 2 store teske te for hver halve liter vand. Start med at blødgøre teen ved at overhælde den med varmt, ikke-kogende vand. Lad den trække til bladene folder sig ud. Hæld derefter væsken fra. Tebladene er nu klar til brygning. 

Overhæld tebladene med vand med en temperatur på 85-90 grader. Lad den herefter trække cirka 2-3 minutter. Filtrer tebladene fra umiddelbart efter brygning. De samme teblade kan genbruges op til tre gange. 

Tilbage til blog