Hvad er VAKKA?

VAKKA er inspireret af te. Te er i centrum i vores univers, og vi vil rigtig gerne invitere dig inden for. Vakka-universet handler om at samles, om at blive inspireret og skabe god energi. Men først og fremmest handler det om god smag og god te. 

Ordet VAKKA er inspireret af det gamle nordiske ord “vakker”, der betyder smuk. De fleste kender ordet fra eventyret om den smukke “Tornerose” og kinesisk filosofi omkring te handler om “beauty”.

Vores te-eventyr handler om ikke at på kompromis med hverken kvalitet, smag eller råvarer: Vores te hører til blandt de bedste i verden.  

VAKKA kombinerer østlig og vestlig kultur og henter inspiration begge steder. Vi tror ikke på “enten eller”. Vi tror på “både og”. Fra Østen bringer vi en årtusinder lang tradition for at dyrke og brygge te. Vi kender og gør effektivt brug af de mange traditioner og ritualer, som knytter sig til tebrygning i Kina. 

Fra Vesten inkorporerer vi økologiske råvarer i særklasse, innovation og en bæredygtig tankegang. Samtidig trækker vi på ekspertisen fra nytænkende smagsudviklere fra den gastronomiske verden, som konstant eksperimenterer med at skabe nye og rige smagsoplevelser. 

 • VAKKA og bæredygtighed

  Hos VAKKA tænker og handler vi med omtanke for miljøet, fordi vi godt vil passe på verden – og på dig. Vi er i dialog med bidragydere i hele forsyningskæden, og vi involverer os, fordi det betyder noget for os. Vi ved, at det gør en forskel. Vores mål er at få vores egne økologiske teplantager og i endnu højere grad støtte de lokale samfund og de dygtige tebønder.

  Vi bekæmper madspild
  Som en del af vores vision og ønske om bæredygtighed, anvender vi også vores teblade efter tebrygning. Det er ren magi, når vi tænker på den forvandling et teblad gennemgår og hvor meget nydelse der kan frembringes af ét lille blad. Vi brygger kombucha af rest-bladene og undgår derved endnu mere spild.

VAKKAs tre grundsten

VAKKAs visdom bygger på tre grundsten “Gathering, Sharing og Self-discovery”, som tilsammen skaber VAKKAs univers. Vores univers er både inspireret af de gamle Zen-traditioner og af filosofiske tanker.

 • Gathering

  For VAKKA er det at mødes mere end bare en tilfældighed. Det er et bevidst valg om at skabe med det menneskelige møde i fokus. Vi skal frigøre os fra rutiner og turde vælge det særlige i mødet, opdage hinanden og skabe meningsfulde erfaringer og oplevelser sammen. Hos VAKKA kan du mødes med din familie eller dine venner. Der kan opstå nye møder og fællesskaber med udgangspunkt i teen og i din vilje til at skabe meningsfulde oplevelser sammen.

 • Sharing

  Hos VAKKA er det “at dele” essensen i mødet mellem mennesker. Når vi indgår i et meningsfuldt møde, vokser der følelser inde i os selv og mellem menneskene i mødet. Te kan bruges som bindeled mellem mennesker i forskellige aldre, forskellige samfund og forskellige kulturer. Når vi deler, vokser vi og lærer af hinanden. Hos VAKKA er te dét, der forbinder os som mennesker.

 • Self-discovery

  Med rødder i Zen bruger VAKKA teen som instrument til at komme i harmoni med sig selv ved at udforske sig selv. I vores moderne og hurtige verden er der brug for at skabe åndehuller, hvor vi stopper op, mærker efter og genoplader - disse åndehuller skabes bedst med en kop VAKKA te i hånden. Det er dét, VAKKAs te-univers handler om. Det er essensen.