Grøn te

Grøn te

Hvad er grøn te?

Grøn te, som oprindeligt stammer fra Kina, var den første te, der blev produceret, og den er stadig den mest populære i Asien. De unge blade af teen plukkes og hviler, inden de bliver behandlet med damp eller ristet for at dræbe de naturlige enzymer, der kan forårsage oxidering (iltning) af bladene. Efter dette trin bliver bladene formet til mange forskellige varianter.

Grøn te er en type te, der er lavet af blade fra Camellia sinensis planten, som også er kendt som tebusken. Det adskiller sig fra andre typer te, såsom sort te og oolong te, ved at det ikke gennemgår en fuld oxidation eller fermenteringsproces.

I stedet bliver grøn te behandlet ved at dampe eller varmebehandle de friske blade straks efter høstning for at stoppe oxidationen og bevare deres naturlige grønne farve og smag. Derefter rulles bladene og tørres for at fjerne fugtighed.
Grøn te er kendt for sin delikate smag og aroma, og den er også blevet berømt for sine sundhedsmæssige fordele.

VAKKAs Økologiske Grøn te har levet sit liv på bakketoppene i Zhejiang provinsen, som ligger i ved Kinas østlige kyst. Landskabet her består af kuperede terrasser, hvor skyer og tåge omgiver bakketoppene. Det er et meget frodigt område og det gavner de smukke te-planter, som har alle forudsætninger for at vokse sig store og stærke. 

Smagsprofil

Der findes et utal af forskellige varianter af grøn te, hver med deres eget udseende, form og smagsprofil. Generelt har grøn te en let smag af græs og grøntsager, men den kan også have noter af blomster, ristede, smøragtige, umami og nødder.

Vores Økologiske Grøn te har en frisk og elegant smag med noter af tørret græs, et strejf af sødme, og en tør afslutning. 

Sundhedsmæssige fordele

Grøn te er ikke kun en populær drik, men den tilbyder også en række sundhedsmæssige fordele. Takket være dens høje indhold af antioxidanter og flavonoider er grøn te godt til at forbedre kognitiv funktion, øge stofskiftet og reducere risiko for hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Derudover viser forskning, at grøn te kan bidrage til vægttab, forbedre oral sundhed og styrke immunforsvaret. 

Grøn te indeholder antioxidanter, flavonoider og koffein, som mange siger kan hjælpe med at forbedre hjernens funktion, øge stofskiftet og reducere risikoen for visse sygdomme.

Brygning

For at opnå den mest raffinerede smag, anbefaler vi, at du bruger 2 teske (med top) te for hver halve liter vand. Den reneste smag får du ved at overhælde tebladene med kogt vand, der har en temperatur på 75-80 grader. Lad den herefter trække 1-2 minutter. Filtrer tebladene fra umiddelbart efter brygning. Der er masser af smag i vores teblade og de samme teblade kan genbruges flere gange.

Tilbage til blog