VAKKA og grøn økologisk te

VAKKA og grøn økologisk te

Hvad er grøn te?

Grøn te, som oprindeligt stammer fra Kina, var den første te, der blev produceret, og den er stadig den mest populære i Asien. De unge blade af teen plukkes og hviler, inden de bliver behandlet med damp eller ristet for at dræbe de naturlige enzymer, der kan forårsage oxidering (iltning) af bladene. Efter dette trin bliver bladene formet til mange forskellige varianter.

Der findes et utal af forskellige varianter af grøn te, hver med deres eget udseende, form og smagsprofil. Generelt har grøn te en let smag af græs og grøntsager, men den kan også have noter af blomster, ristede, smøragtige, umami og nødder.

Grøn te er en type te, der er lavet af blade fra Camellia sinensis planten, som også er kendt som tebusken. Det adskiller sig fra andre typer te, såsom sort te og oolong te, ved at det ikke gennemgår en fuld oxidation eller fermenteringsproces.

I stedet bliver grøn te behandlet ved at dampe eller varmebehandle de friske blade straks efter høstning for at stoppe oxidationen og bevare deres naturlige grønne farve og smag. Derefter rulles bladene og tørres for at fjerne fugtighed.
Grøn te er kendt for sin delikate smag og aroma, og den er også blevet berømt for sine sundhedsmæssige fordele.

Grøn te indeholder antioxidanter, flavonoider og koffein, som mange siger kan hjælpe med at forbedre hjernens funktion, øge stofskiftet og reducere risikoen for visse sygdomme.

Tilbage til blog