Økologisk sort te produktbeskrivelse

VAKKAs sorte te har groet i Yunnan provinsen, som ligger i det sydvestlige Kina. Landskabet her har bølgende toppe med en gennemsnitlig højde på mere end 1000 meter. Landet er tæt skovklædt og det subtropiske klima med en gennemsnitstemperatur på 18-22 °C og årligt nedbør på 1.200-1.700 millimeter, gør jorden yderst frugtbar. 

Te-planterne vokser og lever deres liv i fuld tåge morgen og aften på solrige dage, og på de overskyede dage står de under skyerne og vokser sig store og stærke. Planterne har altså alle forudsætninger for at vokse - og det gør de. Den frugtbare jord resulterer i høje te-planter med stærke knopper og blade. Både blade og knopper er bløde, møre og stærke. Te-planterne er som kunst - smukke og komplette.

Du skal vælge vores Økologiske Sorte Te, hvis du vil have en te med en intens og jordagtig smag. En smag der holder længe, helt uden at blive bitter. Aromaen er blød og varig. Du kan nyde VAKKAs sorte te hele dagen lang. Alternativt findes vores grøn te og oolong te, hvor den naturlige oxideringsproces stoppes lidt tidligere.

Oxidation: Fuldt oxideret

Proces: Efter høsten reduceres tebladenes indhold af vand. Dette sker ved at ryste og vende bladene gentagende gange. Derefter påbegyndes rulningen, hvor bladenes cellevægge brydes, og der gøres klar til oxidering – også kaldet fermentering. Under oxideringen bliver tebladene mørke. Et farveskift, der finder sted, idet bladene får ilt. Efter fermenteringen skal bladene gennemtørres, hvilket reducerer vandindholdet kraftigt og sikrer holdbarheden. 

Sådan brygger du teen

For at opnå den mest raffinerede smag, anbefaler vi, at du bruger ca. en teske te for hver halve liter vand. Start med at blødgøre teen ved at overhælde den med varmt, ikke-kogende vand. Lad den trække til bladene folder sig ud. Hæld derefter væsken fra. Tebladene er nu klar til brygning. 

Overhæld tebladene med kogt vand, der har en temperatur på 95-100 grader. Lad den herefter trække tre minutter for at få den helt unikke eftersmag. De samme teblade kan genbruges op til tre gange. 

Opbevaring    Tørt og mørkt

Nettovægt      100g