Økologisk Oolong te produktbeskrivelse

VAKKAs økologiske oolong te dyrkes i Fujian i det østlige Kina i et bakket og frodigt landskab tæt på Det Østkinesiske Hav. 

Her er der subtropisk maritimt monsunklima, som har fire forskellige årstider og tilstrækkeligt nedbør. Oolong er en form for mellemstadie mellem grøn te og sort te. Oolong er halvoxideret. Iltningsprocessen stoppes tidligere, end den gør ved sort te. Det har stor betydning for smagen, så selv om oolong kommer fra den samme planteart som sort te, smager den markant anderledes. Teen har en varm, orange farve, og smagen er frisk og blød med en delikat aroma af orkidé. 

VAKKAs økologiske oolong te indeholder en lav mængde koffein og bliver derfor aldrig bitter. Oolong te er manges foretrukne aftente. Vi forstår godt hvorfor. 

På kinesisk betyder Oolong ”rød drage”, på dansk udtales det “ulong”.

Oxidation: Semi-oxideret

Proces: Oolong teen behandles på flere måder.  Efter høsten soltørres tebladene, før de flyttes indendørs, hvor den sidste væde trækkes ud. Herefter beskadiges tebladenes kanter, så de gradvist oxideres. Siden følger formning og til slut den endelige tørring. De helt nøjagtige proces – og tidsintervallerne – er den enkelte temesters hemmelighed. Hver oolong te har nemlig sin helt egen opskrift.   

Sådan brygger du teen

For at opnå den mest raffinerede smag, anbefaler vi, at du bruger ca. 2 store teske te for hver halve liter vand. Start med at blødgøre teen ved at overhælde den med varmt, ikke-kogende vand. Lad den trække til bladene folder sig ud. Hæld derefter væsken fra. Tebladene er nu klar til brygning. 

Overhæld tebladene med vand med en temperatur på 85-90 grader. Lad den herefter trække cirka 2-3 minutter. Filtrer tebladene fra umiddelbart efter brygning. De samme teblade kan genbruges op til tre gange. 

Opbevaring    Tørt og mørkt

Nettovægt      100g