Økologisk grøn te produktbeskrivelse

VAKKAs grønne te har levet sit liv på bakketoppene i Zhejiang provinsen, som ligger i ved Kinas østlige kyst. Landskabet her består af kuperede terrasser, hvor skyer og tåge omgiver bakketoppene. Det er et meget frodigt område og det gavner de smukke te-planter, som har alle forudsætninger for at vokse sig store og stærke. Temperaturen på de kuperede terrasser er gennemsnitligt 15-16 °C, hvilket skaber de perfekte betingelser for denne smukke te.

VAKKAs udvalgte grønne te har en ganske særlig historie. Den var nemlig meget berømt i det gamle Kina, men blev glemt og var i mange år gået tabt. Heldigvis blev den fundet og vækket til live igen i 80’erne. Helt som en skat, der var gemt, men blev fundet. Og det er, hvad vores økologiske grønne te er - en skat. Den er ganske særlig og spirer tidligere end andre te-sorter i Kina. Den kan allerede høstes i marts. Den plukkes omkring forårsjævndøgn, og opvarmes hurtigt efter plukning. På den måde stoppes den naturlige oxideringsproces, som fortsætter i både oolong te og sort te. Bladene er rullet flade og har den smukkeste grønne farve.  

Du skal vælge vores økologiske grønne te, hvis du ønsker en frisk og elegant smag med noter af tørret græs, et strejf af sødme, og en tør afslutning.  

Oxidation: Ikke-oxideret

Proces: Teen varmebehandles straks efter plukning for at bevare den grønne farve. Derefter udglattes tebladene og rulles helt flade. Til sidst tørres bladene under høj varme for at stoppe den naturlige oxideringsproces.

Sådan brygger du teen


For at opnå den mest raffinerede smag, anbefaler vi, at du bruger 2 teske (med top) te for hver halve liter vand. Den reneste smag får du ved at overhælde tebladene med kogt vand, der har en temperatur på 75-80 grader. Lad den herefter trække 1-2 minutter. Filtrer tebladene fra umiddelbart efter brygning. Der er masser af smag i vores teblade og de samme teblade kan genbruges flere gange.

Opbevaring   
Tørt og mørkt

Nettovægt: 100g