Kvinde plukker te i en te-mark

VAKKA tilbyder nyhøstet teblade

I løbet af flere uger bliver Camellia Sinensis-planten, også kendt som tebusken, nøje høstet for dens blade, der udgør grundlaget for en række tevarianter, såsom grøn te, sort te og oolong te. Disse blade udgør en essentiel del af VAKKAs sortiment, som anvendes til at skabe vores kambucha og te-produkter.

Høstningen og håndplukningen af tebladene finder typisk sted om foråret, hvor bladene er på deres mest friske og unge stadie. Denne proces er omhyggeligt udført af plukkere, der selektivt vælger de bedste blade for at sikre høj kvalitet.

For at undgå at påvirke blade med sved eller urenheder, anvendes handsker normalt under plukningen. Efter plukningen sorteres og adskilles de friske blade fra stængler og andre fremmedlegemer.

Efter sorteringen udsættes bladene ofte for lette varmekilder, såsom sollys eller varmeplader, for at stoppe enzymaktivitet og forhindre oxidation. Herefter håndrulles bladene omhyggeligt, hvilket frigiver essentielle olier og enzymer, der bidrager til teens smag og aroma.

Efter rulningen fortsætter tørringsprocessen for at stoppe enzymaktiviteten helt og fjerne eventuel restfugtighed. Dette kan foregå i ovne eller ved udsættelse for varmluft og varmeplader.

Endelig sorteres bladene efter størrelse og kvalitet, før de pakkes i lufttætte beholdere eller poser for at bevare deres smag og aroma. Hos VAKKA sikrer vores medarbejdere en omfattende kontrol af hele processen fra teplantagen til forsendelsen, hvilket garanterer, at vores teblade opretholder den højeste økologiske kvalitet.

Sådan fungerer VAKKA's dedikation til at levere den fineste økologiske teoplevelse fra jord til bord. 😊

Tilbage til blog