VAKKA´s Tebar tilbyder nyhøstet teblade

VAKKA´s Tebar tilbyder nyhøstet teblade

De friske teblade kan smages i Tebaren eller du kan prøve dem, der hjemme med vores tebrygger

I løbet af disse uger bliver der høstet blade fra Camellia Sinensis-planten (også kendt som tebusken). Bladene er nøgleingredienserne i forskellige tevarianter, såsom grøn te, sort te og oolong te, som er en del af VAKKAs sortiment, og som vi bruger til at fremstille vores kambucha og te-produkter.

Høstning og håndplukning af te udføres normalt om foråret, hvor bladene er unge og friske. Høstningen er en omhyggelig proces, hvor plukkerne går rundt i teplantagen og håndplukker de yngste og lækreste blade på tebusken, da disse blade har den højeste kvalitet.

Plukkerne anvender normalt handsker, når de plukker bladene, for at undgå at påvirke bladene med sved eller skidt fra hænderne. De friske blade sorteres og adskilles fra stængler og andre urenheder.

Efter sorteringen udsættes bladene normalt for lette varmekilder, såsom solen eller varmeplader. Dette stopper enzymaktiviteten og forhindrer oxidation af bladene.

Herefter håndrulles bladene forsigtigt og rulningen bryder bladenes cellestrukturer, hvilket frigiver de essentielle olier og enzymer, der påvirker smagen og aromaen af teen.

Efter rulning udsættes bladene normalt for yderligere tørring for at stoppe enzymaktiviteten helt og fjerne enhver restfugtighed. Tørringen kan foregå i en ovn eller ved at udsætte bladene for varmluft og varmeplader.

Derefter sorteres bladene efter størrelse og kvalitet, og pakkes normalt i lufttætte beholdere eller poser for at bevare smag og aroma.

VAKKA´s medarbejdere følger hele logistikken lige fra jord til bord. Det vil sige at vi har fokus på hele processen lige fra udvælgelsen af marker med økologiske teplanter, overvåger produktionen og sikre at der udføres den vigtige kvalitetskontrol og så står vi også selv for logistikken fra Kina til Danmark. Således at vi sikrer, at de teblade der kommer frem til vores tebar, er af den bedste økologisk kvalitet.

Det er bare så VAKKA.😊

Tilbage til blog