Kombucha flasker i en skål

VAKKA og Kombucha

Hvad er Kombucha?

Kombucha er en fermenteret te drik, der normalt fremstilles ved at kombinere teblade og sukker med en symbiotisk kultur af bakterier og gær, også kendt som SCOBY (SCOBY = symbiotic culture of bacteria and yeast). SCOBY'en starter fermenteringsprocessen ved at nedbryde sukkeret i teen til alkohol og eddikesyre, hvilket giver drikken en let syrlig smag. Efter fermenteringsprocessen vil det være en meget lidt alkohol tilbage i drikken.

Kombucha bliver lejlighedsvis hyldet for dens potentielle sundhedsmæssige fordele, og med det meget fokus på fermenteret produktetes effekt på tamfloraen er drikken blevet mere populær. Det er dog vigtigt at bemærke at de videnskabelige beviser stadig drikkens gavnlige effekt på tarmfloraen stadig er begrænsede.

VAKKA økologiske Kombucha er ikke tilsat ekstra smagskombonenter og har derfor den autentitet og karakteristiske smag fra de anvendte økologiske teer, hvilket har fået flere anmelder til at kåre Kombuchaen som en af de bedste på markedet.

Kombuchas historie

Kombuchas oprindelse er ikke entydig, men meget tyder på at Kombuchas har sin oprindelse i det nordøstlige Kina, hvor det blev drukket i over 2000 år som en helbredende drik. Det menes, at kombucha blev opdaget ved en tilfældighed, da en kejserinde i Kina smagte en drik, der var blevet fermenteret af en SCOBY. Op gennem århundrederne spredtes Kombuchas sig først til andre dele af Asien og senere til Rusland og Europa. I Rusland blev det kendt som "tekvass" og blev drukket af både almindelige mennesker og aristokrater. Under Anden Verdenskrig blev det populært i Tyskland som en billig erstatning for sort te,
og det spredte sig senere til andre dele af verden.

I de senere år er Kombucha blevet stadig mere populær i den vestlige verden, især på grund af at mange mener at der er potentielle sundhedsmæssige fordele og på grund af den unikke smag.

I dag er Kombucha blevet en populær drik verden over og Kombucha er tilgængelig i mange supermarkeder, sundhedsfødevarebutikker og caféer rundt om i verden. Salget af kombucha er steget betydeligt i de seneste år, og ligesom cider forventes at fortsætte med at vokse i fremtiden.

Tilbage til blog