VAKKA og Københavns Professionshøjskole

VAKKA og Københavns Professionshøjskole

Grøn te er kendt for at være sundt på grund af teens høje indhold af forskellige bioaktive stoffer.Til de sunde bioaktive stoffer hører polyfenoler, catechiner og antioxidanter, der alle kan have en positiv effekt på helbredet. VAKKA har haft et projekt kørerende med Købehavns Professionshøjskole (www.KP.dk) hvor de studerende på laborantuddannelsen blandt andet har skulle undersøge VAKKA´s økologiske te for forskellige næringsstoffer.

Her er nogle af de vigtigste grunde til, at grøn te betragtes som sundt:

Grøn te er rig på antioxidanter, og antioxidanter hjælper med at beskytte kroppens celler mod skader forårsaget af frie radikaler. Frie radikaler er ustabile molekyler, der dannes som et resultat af kroppens normale stofskifte samt miljømæssige faktorer som forurening og stråling, og de kan skade cellerne og bidrage til en række sygdomme og aldring.

Flere studier har antydet, at grøn te kan have en gavnlig virkning på hjerte-kar-sundheden. Ifølge disse studier kan antioxidanter bidrage til at reducere risikoen for hjertesygdomme ved at beskytte LDL-kolesterol (det "dårlige" kolesterol) mod oxidation, forbedre blodtrykket og reducere inflammation.

Nogle undersøgelser har fundet, at grøn te kan have en positiv effekt på stofskiftet, hvilket kan bidrage til at øge fedtforbrændingen og dermed hjælpe med at holde vægten nede. Men naturligvis er det at drikke grøn te ikke en erstatning for en god og sund livsstil, men blot et supplement som også smager dejligt.

Grøn te indeholder ligesom kaffe koffein, og selv om koffeinindholdet i grøn te er betydelig mindre end i kaffe er koffeinen stadig en mild stimulans, der kan bidrage til at forbedre mental vågenhed, koncentration og ydeevne. Samtidig kan grøn te også indeholde den aminosyre L-theanin, som er kendt for at have en beroligende virkning og hjælpe med at reducere stress og forbedre fokus.

Og derudover smager grøn te bare godt.

Jeg er bare så VAKKA.com :o)

Tilbage til blog

Prøv med